BLOGIARKISTO

Andrew Fletcher

27.05.2022
Dj Kaippa Ibiza

Suru-uutinen kohtasi meitä ja maailmaa, kun Depeche Mode kertoi tviitissään torstaina 26.5.2022, että Andrew John Fletcher oli nukkunut pois. 

Depeche Moden perustajajäsen oli kuollessaan vain 60-vuotias. 

Andy oli talous- ja bisnesmies

Jopa Depekki-diggarien piireissä on aika ajoin keskusteltu siitä, mikä Fletchin rooli mahtaa bändissä olla. Monet ovat sitä mieltä, että ei ainakaan muusikko/laulunkirjoittaja. No ei niin. Hänen rooli oli enemmänkin olla neuvotteleva virkamies, diplomaatti ja liima kun Depeche Modella meni esimerkiksi 90-luvun puolivälissä todella kurjasti. Ei mennä siihen sen enempää. 

Andy on, tai oli Grabbing Hands Ltd:n sihteeri ja ”varatoimitusjohtaja”. Tuo yhtiö hallinnoi mm. Depeche Moden julkaisuoikeuksia ja muuta musiikkiin liittyvää. Viimeisimpien tilinpäätöstietojen mukaan yhtiöllä on rahaa kassassa noin 10 miljoonaa puntaa ja omaisuuttakin saman verran. Nämä luvut ovat vain Britanniaan rekisteröidyn yhtiön tuloksia. Kuka ties kuinka monta niitä on ja missä ”veroparatiissa” vielä lisää. 

No, jatkaako DM enää? 

Tähän odotetaan vastausta tulevina vuosina. Tottakai Andyn voisi korvata keikoilla esim. Peter Gordino, mutta olisiko Depeche Mode enää Depeche Mode - henkisellä tasolla. Sanonpa, että ei olisi. Fletchillä on ja oli niin suuri merkitys Basildonin poikien poppoossa yli 40 vuotta. Vai nähtäisiinkö sekin päivä vielä, että Alan Wilder palaisi pelaavaan organisaatioon. 

Levyarvio: xPropaganda : Heart is strange
Kasarimusan erikoinen formaatti oli kasettisingle
Kasari Klässiks