BLOGIARKISTO

Art of Noisen synty

27.09.2019

Avantgardistinen ja erikoinen. Näin voisi The Art Of Noisea kuvailla.

(the) Art of Noise on oikeastaan löyhä yhteenliittymä muusikoita ja tuottajia. Yhtyeen nimeksi se tuli vuonna 1983. Yhteenliittymä aloitti kuitenkin jo jokusia vuosia aiemmin.

Tuottaja Trevor Hornilla oli oma studioarmeijansa, jonka kanssa hän työsti levyjä mm. seuraaville: ABC, Dollar, Yes, Malcolm McLaren ja Frankie Goes To Hollywood. Trevorin ympärillä olleet henkilöt olivat Gary Langan, JJ Jeczalik, Anne Dudley ja propagandisti Paul Morley. 

Ensimmäinen oma levy Art Of Noise nimellä ilmestyi syyskuussa 1983. EP nimeltään Into Battle with the Art of Noise oli juuri perustetun ZTT-levy-yhtiön ensimmäinen julkaisu. Seuraavana vuonna ensimmäinen EP tehtiin uudelleen ja venytettiin pitkäsoitoksi.

Yhtyeen musiikki on oikeastaan sekametelisoppa erilaisia ääniä. Jotkut soitettuja, mutta pääsääntöisesti biisit koostuvat Fairlight CMI:lla tehdyistä äänistä ja sampleista. Valtavirtamusiikkia se ei ole, mutta tietyissä ammattilaispiireissä se noteerataan hyvinkin korkealle. Jopa niin, että Moments in Love soi Madonnan avioituessa Sean Pennin kanssa vuonna 1985.

Ensimmäinen Art of Noise hajosi ristiriitaisin tunnelmin vuonna 1985, koska Gary, JJ ja Anne eivät saaneet mielestään omaa ääntään tarpeeksi kuuluviin. He saivat pitää yhtyeen nimen ja siirtyivät China-levymerkille. Tämän jälkeen syntyi sellaisia hittejä kuten Peter Gunn (f. Duane Eddy), Paranoimia (f. Max Headroom) ja Kiss (f. Tom Jones).

Laatikkoelämää - lyhyt oppimäärä
Bondien taistelu
Kasari Klässiks