BLOGIARKISTO

Holly todella lähellä Frankieta

12.09.2018

Frankie Goes To Hollywoodin laulaja Holly Johnson breikkasi Blast-albumillaan.

FGTH:n hajottua, ja oikeudenkäynnin päätteeksi, laulaja Holly Johnson vihdoin pääsi julkaisemaan oman sooloälppärinsä keväällä vuonna 1989. Se ylsi Brittien albumilistan ykkössijalle, joka miehen omien sanojen mukaan oli “helpottava ja puhdistava juttu” .

Tasapainoisen ja laadukkaan LP:n raidoista neljä biisiä irroitettiin singlejulkaisuiksi. Ensiksi Love train (sinkkulistalla #4), toisena Americanos (#4), Atomic city (#18) ja viimeisenä Heaven’s here (#62).

Atomic city

Kolmas sinkku kertoo vivahteikkaasti ilmastonmuutoksesta. Tuota termiä ei ollut edes käytössä kolmekymmentä vuotta sitten. Biisin lyriikoissa kyllä mainitaan otsonikato, ilman saasteet ja muut yksittäiset termit. Näennäisen diskorallattelubiisin aikana kuulijaa viedään hyvästä elämästä kohti katastrofia. 

Biisin kirjoittivat artisti itse apunaan Dan Hartman. Dan myös tuotti kyseisen biisin ja muokkasi varsinkin bassokuvioita sekä rytmiä.

- Hän (Dan) pyysi ja sai 10% biisin tuotoista, paljasti Holly Johnson KasariKlässiks’lle.

Musiikkilehtien arvioissa Melody Maker julkaisi: “Blast kaiken kaikkiaan voi jäädä hieman Trevor Horn-Frankien jälkeen hieman vajavaiseksi, mutta Atomic city on kaikkein lähimpänä Frankieta kuin olla voi”. Aika hyvä analyysi on tuo. Amerikkalainen The Age -lehti sen sijaan laittoi paremmaksi: “Todella Frankieta”. 

Bad - ei huono
Frankien toinen tuleminen
Kasari Klässiks