BLOGIARKISTO

Duran Duran ja Kuoleman katse

03.05.2020

Toukokuussa vuonna 1985 julkaistiin Duranien 13. single, joka oli neljännentoista virallisen James Bond -leffan tunnaribiisi.

James Bond -leffojen tunnuskappale oli “aina” annettu jollekin tunnetulle ja ajankohtaiselle artistille esitettäväksi tai jopa sävellettäväksi. Duran Duran jatkoi saagaa.

Ajatuksesta se sitten lähti

Bond-fani ja yhtyeen basisti John Taylor oli sattumoisin samoissa pippaloissa kuin tuottaja Albert R. (Cubby) Broccoli. Taylor alkoholin rohkaisemana lähestyi Cubbya mielipiteensä kanssa, eli “Koska aioitte tehdä jonkun kelvollisen artistin kanssa tunnaribiisin?”. Rita Coolidge lauloi edellisen leffan “Octopussy”-teeman nimeltään “All time high”.

Tuo John Taylorin ulostulo aiheutti kuitenkin sen, että Cubby ja Bond-säveltäjä John Barry lopulta pyysivät Duran Durania tekemään biisin seuraavaan agenttileffaan. Ensimmäinen laulun kirjoitussessio Taylorin kotona meni täysin juopotteluksi eikä valmista syntynyt laisinkaan.

Yhteistyö bändin ja John Barryn kanssa kuitenkin kantoi hedelmää. Barry vastasi lähinnä biisin sovittamisesta, kuten esimerkiksi 60-jäsenisen sinfoniaorkesterin johtamisesta. Huhtikuussa 1985 biisi oli valmis ja se julkaistiin toukokuun alkupuolella. Itse leffa sai ensi-illan Amerikassa 22.5. ja Britanniassa 13.6.1985.

Biisiä oli kanssatuottamassa Chic-yhtyeen Bernard Edwards. Musiikkivideon ohjasivat Kevin Godley ja Lol Creme.

Listamenestys

Duranien A View to a Kill ylsi Britannian virallisella singlelistalla kakkoseksi ja piti sitä tilaa kolme viikkoa. Vielä suurempi menestys se oli Amerikan mantereella, koska siellä single nousi Billboard-listan kärkipaikalle. Yksikään Bond-biisi ei ole vieläkään yltänyt USAssa samaan statukseen.

J.R. Ewing ammuttiin vahingossa
Kaksi levyä, neljä singleä
Kasari Klässiks