BLOGIARKISTO

Hetki historiassa: Bananarama

17.01.2019

Bananarama oli tyttöenergiaa mitä suurimmassa määrin. Paitsi silloin termi ei ollut vielä olemassa. KasariKlässiks nostaa nyt pari juttua pöydälle mitä joskus tapahtui.

Venus

Bantskut änkeytyivät Pete Watermanin hoiviin ja vaativat, että tehdään uudestaan biisi nimeltään Venus. Sehän oli Shocking Bluen mestariteos vuodelta 1969. Pete oli vähän hämillään, että miksi ihmeessä tällainen RnB-biisi nyt pitäisi SAW:n tuottaa. Eka versio toki äänitettiin, ja tyttötrio ihmetteli lopputulosta: “Eihän tämä kuulosta yhtään Dead Or Alive:lta”. Vasta nyt Pete Waterman oivalsi mitä trio tarkoittaa.. samantien se mixattiin (=tehtiin) uudestaan.

Siitähän tuli maailmanlaajuinen hitti yltäen jopa USA:n Billboard-listan kärkeen. Biisiin tehty video sai jopa Watermanin hikoilemaan.. video oli vihjailevaa seksiä jos mikä.

Viime yönä näin unta

Watermanin neroudesta kertoo esimerkiksi se, että hän sattui jutustelemaan yhden Banskun, eli Siobhan Faheyn, kanssa. Siobhan kertoi nähneensä viime yönä unta, jossa hän oli lukittu selliin..

“Jumankek hei”, ajatteli Pete mielessään. Tuosta tehdään hitti.. Näin syntyi kappale nimeltään Love in the first degree.

Siobhan pois, Jackie tilalle

Toisen SAW/Banana-älpyn aikoina Pete Watermanin ja Faheyn välille syntyi kitkaa. Siobhan halusi että Bananan levyt olisivat aina hieman erilaisempia kuin aiemmat, mutta Pete palautti tytön maan pinnalle: “Ei bisnes toimi niin, te olette vain tuote”. Siobhan lähti bändistä ja jatkoi uuden miehensä, Dave Stewartin, kanssa Shakespeare’s Sisterissä.

Bananaraman kaksi muuta jäsentä, Keren ja Sarah, palkkasivat uuden tytön kuoroon eli Jackie O’Sullivanin. Hänellä ei ollut määräysvaltaa taiteelliseen suuntaan, kunhan on vaan mukana. Hänelle maksettiin kuukausipalkkaa jäsenyydestä.

Kun kasetti voitti vinyylin
Erikoisempaa dancerockia
Kasari Klässiks