BLOGIARKISTO

Biisin takaa: You Spin Me Round

12.05.2017

Dead Or Alive’n klassikko on kenties “yksi parhaista tanssibiiseistä”, jos Spandau Ballet’n Gary Kemp’iä on uskominen.

Bändi

Liverpoolilaisyhtye Dead Or Alive saavutti ihan pientä menestystä musiikkiteollisuudessa jo ennen kuin lyöttäytyivät Pete Watermanin talliin. Bändin laulaja Pete Burns niitti mainetta Lontoossakin erikoisella, androgyynisellä ulkomuodollaan kilpaillen Boy Georgen kanssa; molemmat olivat tuolloin kaksikymppisiä.

Luther Vandross ja Little Nell

Pete Burns on paljastanut, että You Spin Me Round -lyriikka ja rytmisyys syntyi varastaen. Varastamislähteinä olivat Luther Vandrossin “I wanted your love” ja Little Nell’n “See You Round Like a record”.. Ilmiselvä yhteys biiseissä onkin.

KC’sta SAWiin

DOA:n menestynein kappale ennen Pete Watermanin hoteisiin siirtymistä oli cover-versio KC and The Sunshine:n biisistä That’s the way I like it. Waterman innostui uudesta bändistä ja ehdotti yhteistyötä. Kun Waterman kuuli demoversion “Spin me around”:sta totesi hän tämän olevan välitön hitti. Niinpä mentiin studioon. Sessio oli melkoista myrskyä niin bändin sisällä kuin tuotantotiimin kanssa. Burns oli ainoa joka piti kaikkien puolta ja puhallutti väkeä yhteiseen hiileen. Kun Stock, Aitken ja Waterman sai lopullisen mixin, siis version, valmiiksi niin kaikki innostuivat. You spin me round:sta tuli ihka ensimmäinen Britannian SAW-ykköshitti.

Kankea listamenestys

“You spin” sinkku pööpöili Britannian sinkkulistalla 16 viikkoa kehnoilla sijoilla, mutta biisiin tehty musavideo antoi nosteen. Myyntitilaston kärjessä sinkku oli kaksi viikkoa maaliskuussa 1985. Hi-NRG oli taivaisiin kirjoitettu, ja “Spin” on lunastanut paikkansa “yhdestä parhaista tanssibiiseistä” - myös KasariKlässiks´n mielestä.

Video tappoi radiotähden, osa 3
M-Ma-Max Headroom-oom-m
Kasari Klässiks