BLOGIARKISTO

Blue Mercedes melkein onnistui

30.09.2019

Lontoolaispoikien Blue Mercedes vietti hetken tanssimusan näyttämöllä

Pete Waterman Ltd tuotti jos jonkinlaisia hittipotentiaaleja ja yksi niistä oli Blue Mercedes -niminen kaksikko.

Lontoolaiset kundit Duncan Millar ja David Titlow perustivat jälleen uuden petshopboysin ja saivat siihen apua Pete Watermanilta ja silloin isolta levy-yhtiöltä (MCA). Ura ja menestys eivät kantaneet alkua pidemmälle vaikka aineksia kyllä oli.

Blue Mercedes -pojat tekivät ja kirjoittivat oikein hyviä kappaleita, joista kolme ensimmäistä julkaistiin sinkkuina ja albumikin julkaistiin. MCA osti Pete Watermanilta tuotannon ja hän taasen delegoi tehtävän luottolaitureilleen Phil Harding ja Ian Curnow. Varmaan kaiketi siksi, että Pete pohti “SAW-hittitehtaan” olevan jo ylityöllistetty ja projekti annettiin “ostomiehille”.

Blue Mercedes’in singlet “I want to be your property”, “See Want Must Have” ja “Love is the gun” olivat todella hyviä tanssipiisejä ja niistä tehtiin paljon remixejä.

Pet Shop Boys -viittaus tulee ajatuksestani, että toinen esiintyy/laulaa ja toinen on muusikko. Kappaleet ovat kaksikon itse keksimiä, eikä siis siten ole SAW:in tekemiä.

Ensimmäinen sinkku “Property” ylsi jostain syystä USA:n markkinoilla dance-listan ykköspaikalle. Musavideossa (alla) nähdään itse Cyd Charisse, johon biisin lyriikkakin viittaa. Hieman valitettavasti sanoisin, että Blue Mercedes -kaksikko poistui näyttämöltä omille teilleen liian äkkiä.

Kun Bobby Ewing herätettiin henkiin
Laatikkoelämää - lyhyt oppimäärä
Kasari Klässiks