BLOGIARKISTO

Dallasin monet kasvot

10.12.2021

Dallas-sarjan pitkässä jatkumossa nähtiin hahmojen paikalla muutama eri näyttelijä. 

Kasari Klässiks palauttaa mieliin niistä merkittävimmät. 

Eleanor ”Miss Ellie” Ewing Farlow (os. Southworth) 

Perheen matriarkkaa esitti pääsääntöisesti Barbara Bel Geddes. Sarjan puolivälissä hän kärsi sydänoireista ja leikkauksen jälkeen palasi kameroiden eteen. Hänen tilalleen oli palkattu varmuudenkin vuoksi Donna Reed. Tuottajat halusivat Barbaran takaisin vaikka Donnalla oli voimassaoleva työsopimus, mutta se päätettiin dollaritukulla. 

Barbara Bel Geddes on sarjan ainoa näyttelijä, joka sai Emmy-palkinnon. Palkinto tuli rinnanpoisto -jaksosta. Hänelle oli tehty rinnanpoisto jo vuonna 1971 ja nyt hän eli sarjassa saman kokemuksen uudelleen Miss Ellienä. 

Jenna Wade / Marchetta / Krebbs

Bobby Ewingin nuoruuden sydänkäpyä Jenna Wadea esitti sarjan aikana kolme eri näyttelijää. Tutuin heistä on tietysti Elviksen vaimo Priscilla Presley. Dallasin alkuaikoina Jennan hahmo esiintyi vain satunnaisesti ja hahmoa esittävät Morgan Fairchild ja Francine Tacker. 

Priscilla muistetaan myös Alaston ase -elokuvista. 

Garrison ”Gary” Arthur Ewing 

Gary oli Miss Ellien ja Jock Ewingin keskimmäinen poika, joka eli omaa elämäänsä Kaliforniassa. Hän piipahteli Southforkin tilalla silloin tällöin, yleensä jonkun draaman yhteydessä. Alkuperäinen Gary oli David Ackroyd, mutta pitkäaikaisin oli Ted Shackelford. Garylla ja vaimollaan Valene Ewingillä oli yhteinen lapsi Lucy Ewing, joka asui ja kasvoi Southforkissa. 

Willard “Digger” Barnes 

Cliff Barnesin isää Diggeriä esitti kaksi eri näyttelijää. Sarjan alussa hän oli David Wayne ja kesken toisen tuotantokauden Keenan Wayne.  Kuolinvuoteellaan Digger paljasti, ettei hän ollut Pamela (Barnes Ewing):n oikea isä. 

Kristin Marie Shepard

Sue Ellenin siskoa näytteli muutaman kohtauksen verran Colleen Camp merkityksettömässä sivuroolissa. Merkittävän osan Kristiniä näytteli kuvankaunis Mary Crosby. Hahmona Kristin nousi Dallasin juonikäännöissä merkittävään asemaan. Hänhän ampui JR:ää ja myöhemmin hänen synnyttämänsä lapsen adoptoi Bobby ja Pamela. 

Ben Stivers ja Wes Parmalee 

Sarjan keskivaiheilla, kun Bobby herätettiin henkiin ja takaisin sarjaan nähtiin eriskummallinen näyttelijävalinta ja hahmo. Nimittäin näyttelijä nimeltään Steve Forrest. ”Unikauden”, kuten me Dallas-fanaatikot tuota ajanjaksoa käsittelemme, Southforkin tilalle asteli Ben Stivers. Ben ei ehtinyt paljoakaan näytellä, kun seuraava tuotantokausi alkoi. Sama näyttelijä tallusteli estradille nyt Wes Parmalee -hahmossa. Hän esitti olevansa Jock Ewing, joka vuosia sitten oli menehtynyt helikopterionnettomuudessa syvällä eteläisessä Amerikassa.  Tuottajat halusivat herättää Jock Ewingin hahmon takaisin eloon, mutta sarjan fanit tuomitsivat tämän epäkunnioitettavana eleenä Jim Davis’iä (alkup Jock) kohtaan ja muuttivat tarinaa yleisön painostuksen vuoksi.  

Näistä näyttelijäin vaihdoksista irvaili aikoinaan myös brittikoomikko Kenny Everett ”Dallasty”-sketseissään. 

Supertuottaja, josta moni ei tiedä
Kaikkien aikojen parhaat kasarit
Kasari Klässiks