BLOGIARKISTO

Dallas: Patriarkan viimeiset matkat

17.09.2020

Dallas-sarjassa Jock Ewingiä näytteli Jim Davis - loppuun asti

Ewing-perheen patriarkka Jock Ewing esiintyi kaikkiaan 77 jaksossa vuosina 1978 - 81. Sarjan neljännen kauden aikana oli selvää, että syöpä veisi miehen mukanaan. Silti hän halusi olla mukana viimeiseen hengenvetoonsa asti.

Sarjan käsikirjoittajat olivat päättäneet, ettei Jock Ewingiä korvata toisella näyttelijällä. Loppuvaiheen kohtauksissa Jim Davis yleensä istui, hänen äänensä oli pehmennyt ja hänelle puettiin peruukki. Hän oli kalju kemoterapian vuoksi.

Larry Hagman on lisäksi paljastanut, että Jim kärsi muistinmenetyksistä eikä ”loppuvaiheessa enää ollut aina tietoinen, että on Dallas-sarjan kuvauksissa. Kun oli näyttelemisen aika, niin silloin hän oli terävä.. no, välillä kuiskaajat auttoivat kohtauksen purkittamisessa”.

Jim Davis’n kunto huononi neljännellä kaudella, kun Jock Ewing, Punk Anderson ja muut puuhastelivat Takapa-projektin kanssa. Se aiheutti särön Miss Ellien ja Jockin suhteeseen, mutta toki se korjaantui. Käsikirjoittajat laativat juonen, että Ellie ja Jock suuntaavat ”toiselle häämatkalleen”. Tuon ”matkan” aikana Jim Davis nukkui pois kotonaan kaksi viikkoa sen jälkeen kun hänen viimeinen esiintymisensä nähtiin telkkarissa.

Sarjan tarinan kerronnassa Jock pääsi vielä viidennen tuotantokauden puolelle. Miss Ellie palasi häämatkalta kotiin, mutta välilaskun aikana Jock Ewingille tarjottiin komennusta Etelä-Amerikkaan öljyä etsimään. Tuolta reissulta hän ei enää palannut, vaan sai surmansa helikopterionnettomuudessa.

Alla olevassa leikkeessä nähdään Jock Ewing viimeistä kertaa.

Kun Michael Jackson Beatlesin osti
Miksi erilaisia makseja julkaistiin
Kasari Klässiks