Dj Kaippa

BLOGIARKISTO

Erikoishaastattelussa Dj Kaippa

06.03.2022
Dj Kaippa Ibiza

Kasariluvun erikoisuuksiin liittyy tottakai remixien teko ja näistä KasariKlässiks-radio-ohjelma on tunnettu. Yleensä nämä remixaajat olivat englantilaisia ja amerikkalaisia tekijöitä, mutta jopa manner-Euroopasta tekijoitä löytyi. 

Alankomaasta kotoisin olevan Ben Liebrand sai nimeä Alexander O’Nealia tai Phil Collinsia remixatessaan.

Suomalainen tiskijukka, Kari “Kaippa” Kaivola osallistui Disco Mix Club:n maailmanmestaruuskisoihin menestyen hyvin vuosina 1986 ja 1987. Kaikkien näiden vuosien jälkeen Kasari Klässiks kysyy mieheltä itseltään. 

Kinmo: Mitä remix sinulle tarkoittaa? 

Kaippa: Usein pidennetty versio disco/clubi käyttöön sisältäen uuden sovituksen (= toisenlainen näkemys) kappaleesta helpottamaan toimimista tanssilattialla.

Samalla kappaleen miksaamista helpotetaan pidentämällä introa sekä breakkia että tarjoamaan paremman soundin vinyylille.

Kinmo: Yksi kysymys ilman kysymysmerkkiä: MARRS - Pump up The Volume

Kaippa: Aikansa paras sampleista koottu biisi jossa mahtava bassolinja. Soundit maksisinkulla paremmat kuin useimmilla muilla sen ajan kappaleilla. CJ Mackintosh ja Dave Dorrell veivät tanssimusan uudelle levelille vuonna 1987.

Kinmo: Miksi remiksit olivat tärkeitä tuolloin? 

Kaippa: Ne olivat usein helpompia miksattavia dj-käytössä sekä omasivat paljon paremmat soundit vinyylillä. Paremmin tanssilattioille suunnattu näkemys kappaleesta

Kinmo: Pitikö suomalaisissa klubeissa soittaa itsestään selvyyksiä, kuten ABBAa vaiko saiko tanssilattialle väkeä jotenkin toisin? 

Kaippa: Tavallisissa disco-illoissa kyllä soitettiin joskus myös abbaa mutta clubeilla lattia täyttyi myös tuntemattomista biiseistä.

Äänivelhona tunnetulta mieheltä uskallan kysyä nykymusiikista. Miksi nyky ei ole niin hyvää kuin ennen? 

Kaippa: Jotkut uudet biisit ovat todella hyviä mutta nykyään tulee niin paljon musiikkia josta suurin osa on keskinkertaista ja huonoa. Viikottain digitaalisille alustoille kuten spotify, beatport, traxsource jne tulee noin 60 000 uutta kappaletta. Varmaankin musiikin hyvyys liittyy nuoruuteen ja sen ajan muistelointiin, ennen oli ainakin musiikki parempaa 🙂

LUE MYÖS MAXISINKUN HISTORIASTA   

Kasarimusan erikoinen formaatti oli kasettisingle
Lehmänkelloja ja jukurttipurkkeja
Kasari Klässiks