BLOGIARKISTO

Kasari on pinnalla

28.04.2016

Otsikosta voitaneen olla yhtä mieltä kaikki. Mikähän siinä kasarissa on sitten niin muisteltavaa ja miksi se on “pinnalla”? Näistä lähtökohdista voitaisiin aiheen purkaminen aloittaa.

Keskustelin Yleisradion kahvilassa toimittaja Susanna Vainiolan kanssa juuri ennen kuin YLE alkoi esittää “Paluu 80-luvulle” reality-sarjaa monien muiden ohjelmien tukiessa Ylen omaa tuotantoa. Susannan mielestä “meidän sukupolvi on nyt siinä iässä, että on aikaa muistella omaa nuoruuttamme”. Okei. Ihan hyvä selitys sekin.

Totta on, että kasvettuamme näihin mittoihin ja ikälukuihin ns. elämän kiirevuodet ovat tasaantuneet ja on mahdollisuus muistella menneitä. Itse lisäisin syyksi myös internetin. Viimeisen kuluneen 10-15 vuoden aikana internet on kasvanut erilaisilla, nyt ikonisilla, palveluilla. Lisäksi tietokoneet ja internet-yhteydet ovat halventuneet ja nopeutuneet käsittämättömällä vauhdilla. Muistojen palauttamisesta mieliimme suurimpia syitä ovat Napster (jo edesmennyt), YouTube ja Spotify sekä mp3-formaatti… oman lisänsä tuo Yleisradion Elävä Arkisto.

Varmasti hyviä välineitä nostalgisointiin ovat nuo kaikki.

Tämän KasariKlässiks-palvelun tuottajana olen tottakai hyödyntänyt kaikkia internetin mahdollistamia tapoja. Yksi voimakas työkalu on sosiaalinen media eli some. Somessa kaikki ovat tasa-arvoisia. Olen törkeästikin ottanut yhteyttä 80-luvun suuriin nimiin niin fanina kuin toimittajana. Olen yllättynyt siitä vastaanotosta, johon pyyntöihini on vastattu. Kysymykseni ovat olleet aika triviaaleja, esim. uteluita levytyssopimuksista ja kanssamuusikoista. Osa toki on salassa pidettävää tietoa, mutta suurin osa kerrottavaksi tarkoitettuja. Juuri noita kerrottavaksi tarkoitettuja trivia-infoja tulee tässä palvelussa näkymään ja paljon.

Sen verran avaan kaappini ovea ja paljastan, että en ole kertaakaan palannut kahdeksankymmentäluvulle, koska en ole sieltä vielä poistunutkaan.

Kinmo Say Enjoy!

Kimmo Wirén
Päätoimittaja
Tuottaja

Maailman paras remix-maxisingle
Kasari Klässiks