BLOGIARKISTO

Miami Vicen autot

14.08.2019

Yksi maailman suosituimmista tv-sarjoista Miami Vice oli tunnettu myös hienoista autoistaan.

Sarjan pääosan esittäjän Don Johnsonin näytteli peitetehtävissä olevaa poliisia. Huume- ja asekauppa olisi rehottanut vieläkin voimakkaampana ellei kelpo kyttä Sonny Crockett olisi viekkaudellaan roistoja satimeen saanut. Tv-sarjan ensimmäisien kausien aikana Sonny ajeli Ferrari Daytona Spyder -autolla.

Sonnylla piti olla näyttävä auto, jotta hänen soluttautujaroolinsa olisi roistojen mielestä uskottava. Kyse oli siis tunnuksettomasta poliisiautosta.

Replica-Ferrari

Sarjan tuottaja Michael Mann olisi halunnut Ferrarilta autoja käyttöön kuvauksia varten. Tähän ei italialaismerkin amerikkalaistaho suostunut. Ei suostunut Magnum P.I.:n vastaavaan pyyntöön.

Michael Mann keksi teettää replikoihin vihkiytyneellä pajalla lasikuituisen korin, joka liimattiin Chevrolet Corvetten päälle.

Arvatenkin Ferrari suivaantui, että heidän autoistaan tehdään halpoja kopioita ja haastoi pajan oikeuteen. TV-sarjan tuottajat eivät halunneet joutua oikeustoimien kohteeksi, joten he hyväksyivät italialaismerkin uuden tarjouksen.

Testarossa

Miami Vicen suosio oli valtaisa. Todennäköisesti siksi Ferrari North America antoikin tv-sarjalle Testarossia käytettäväkseen. En epäile hetkeäkään etteikö Ferrari olisi tarjonnut hieman rahaakin tuotteidensa sijoitteluun. Yksi mielenkiintoinen kohta sopimuksessa kuitenkin oli. Vanha Daytona piti tuhota ja näyttävästi sittenkin. Se tapahtuikin kolmannen tuotantokauden jaksossa, jossa Sonny ja Rico Tubbs tekevät asekauppoja hämärämiesten kanssa. Roistot demonstroivat Stinger-sinkoa ja ampuvat Daytonan tuusan kappaleiksi.

Poliisilaitos ei suinkaan autokaupasta käynyt autoa ostamassa, vaan se oli huono-onnisen huumekauppiaan omaisuudesta takavarikoitu auto.

Alunperin Ferrari Testarossa oli metallihohtoinen musta, mutta Mann halusi maalata sen valkoiseksi. Näin se näytti yökuvauksissa näyttävämmältä.

Muiden kulkineita

Sonny aisapari Ricardo Tubbs ajeli sarjassa vuoden 1964 avo-Cadillac Coupe de Villellä. Stan Switekin autona oli turkoosi Ford Thunderbird -61 ja Gina Calabresen Mercury Cougar XR-7 -71.

Bondien taistelu
Biisin takaa: Enjoy the silence
Kasari Klässiks