BLOGIARKISTO

Pikkutakkipakko

03.04.2021

Phil Collins ei päässyt ravintolaan syömään 

Tämän tarinan päähenkilö, Phil Collins, otti etäisyyttä Genesis-yhtyeestä 80-luvun alussa ja oli jo julkaissut kaksi hyvin menestynyttä albumia: Face Value (1981) ja Hello, I Must Be Going (1982). Hän oli jopa Oscar-ehdokkaana ”Against All Odds” -biisillään.

Mennääs syömään 

Led Zeppelin -yhtyeen laulaja/laulunkirjoittaja Robert Plant ja Phil Collins olivat menossa syömään chicagolaiseen ravintolaan. Syömälän ovimikko epäsi Phil Collinsiltä pääsyn sisään, koska ravintolan koodina oli ”jacket required”. Phil käännytettiin ovelta, mutta Robert sentään olisi kelpuutettu. Tämä otti Collinssia päähän aivan valtavasti. Olihan hänellä kyllä rotsi päällä, mutta ei pikkutakkia. 

Et tarvitse pikkutakkia 

Seuraavan Phil Collins -älpyn nimeksi tuli ”No jacket required” (1985). Kun juoru albumin nimestä ylsi Chicagoon ja ravintolan omistajan korviin hän kirjoitti Phillille kirjeen: ”Olet tervetullut ravintolaamme koska vaan ja missä asussa tahansa”. 

Legendaarisen Hugh Padghamin tuottama No Jacket Required -pitkäsoitto on tiettävästi Phil Collinsin myydyin soololevy. Se sisältää hitit ”One more night”, ”Sussudio”, “Don’t Lose My Number” ja ”Take Me Home”. Levyllä vierailevat mm. Peter Gabriel, Sting ja Helen Terry. 

1984 - Orwellin ja Frankien vuosi
Kuukauden kuriositeetit
Kasari Klässiks