BLOGIARKISTO

Kikkakolmonen varmisti jouluhitin

26.07.2022
xPropaganda

Vuonna 1987 Britannian sinkkulistan jouluykkösestä käytiin kova kisa. Himoitun tittelin sai Pet Shop Boysin ”Always on my mind” . Se edellytti laskelmointia. 

Petsarien versio tehtiin alunperin tv-ohjelmaa ”Love me tender” varten, jossa muisteltiin eri artistien kanssa Elvis Presleyn kuoleman 10-vuotispäivää. Pet Shop Boysin Hi-nrg/disko-versio päätettiin julkaista ihan omana singlenään eikä se ollut PSB:n ajankohtaisella ”Actually”-levyllä. Always-julkaisussa on pieni teksti: ”not from the album, actually”. Nokkela! 

Samaan aikaan toisaalla, Stock-Aitken-Waterman -koneisto julkaisi nosteessa olleen Rick Astleyn jouluhitiksi tarkoitetun singlen ”When I fall in love”. Cover-biisi sekin, mutta Rick-sinkkuna se olisi ollut melkein varma jouluykkönen. Ellei… 

Pet Shop Boysin levy-yhtiö Parlophone/EMI omisti Nat King Colen version When I fall in love:sta ja päätti julkaista sen joulumarkkinoita silmällä pitäen - ja siksi, että saisi nakerrettua kilpailijansa, RCA:n,  levymyyntiä.  Ja onnistui siinä. Nat King Cole ylsi sijalle #4 ja Rick Astley joutui tyytymään kakkossijaan. 

Vuoden albumi: Direction of the Heart
Levyarvio: xPropaganda : Heart is strange
Kasari Klässiks