You Can Dance

BLOGIARKISTO

Seitsemän raitaa tanssia

24.08.2021

Popin kuningatar julkaisi loistavan remix-albumin vuonna 1987.

Madonna halusi olla ajan hermolla ja sai levy-yhtiöltään luvan julkaista remix-albumin, joka koostui hänen aiemmista kappaleistaan. Musiikkimarkkinoilla remix-LP oli tuolloin tuore konsepti ja niitä julkaistiin verrattain vähän.

Taustaa

Madonna ei ollut tyytyväinen siihen kuinka hänen kappaleitaan oltiin aiemmin remixattu maksisinkuiksi. Niinpä hän sai Warner Bros -yhtiöltä vapaat kädet työstää ”You can dance” -älpyn valitsemillaan henkilöillä. Järjestely sopi levy-yhtiölle erinomaisesti, sillä nyt ei tarvitsisi käyttää kallista studioaikaa uusien biisien äänittämiseen ym ja silti saisivat uutta Madonna-myytävää markkinoille ilman omaa panostusta.

Jellybean kaveriksi

Madonna valitsi ystävänsä John ”Jellybean” Benitezin työkaverikseen. Toisena aisaparina Madonnalla oli edellisen True Blue -pitkäsoiton tuottaja Patrick Leonard. Tämä sakki valitsi uuden remix-älpeen sisällön Madonnan itsensä toimiessa ylituomattarena ja tuottajana. Remixejä pääsi työstämään myös itse mixausvelho eli Shep Pettibone; Madonnan vahtiessa vieressä.

You Can Dance -lp sisälsi jopa yhden uuden kappaleen - tietysti. Se oli ylijäämää True Blue -albumilta ja nimeltään Spotlight. Biisi sai kunnian olla aloitusraitana. Spotlight julkaistiin sinkkuna, mutta vain Japanissa. Erikoinen valinta sikäli, mutta nykyään se on tietysti keräilyharvinaisuus.

You Can Dance sisältää seuraavat kappaleet

- Spotlight

- Holiday

- Everybody

- Physical Attraction

- Over and Over

- Into the Groove

- Where’s the Party

Levyn nimi on poimittu Into the Groove -biisistä. Kasetti- ja cd-versioissa on bonus-raitoja dub-versioina. You Can Dance on maailman toiseksi myydyin remix-LP. Ykkössija on Michael Jacksonilla Blood on the Dancefloor:lla.

Ken oli Dallas-sarjan paras näyttelijä
1984 - Orwellin ja Frankien vuosi
Kasari Klässiks