BLOGIARKISTO

Biisin takaa: Sweet Dreams (are made of this)

13.12.2017

Dave ja Annie paljastavat kuinka Eurythmicsin tunnetuin biisi sai alkunsa.

 

Annie Lennox ja Dave Stewart olivat musisoineet yhdessä jo The Tourist -yhtyeen aikana, mutta bändi hajosi vuonna 1980. Heti kohta kaksikko jatkoi kaksin.

Säveltäjä Dave muistelee

Olimme Australiassa The Touristin kanssa ja yhtye päätyi eroon. Olin Annien kanssa hotellihuoneessa ja tapailin pikkuisella wasp-synterisaattorilla kommervenkkisiä soundeja. Samalla Annie lauleskeli mukana ja loihe kysymään josko voisimme tehdä outoa ja kokeellista elektronista musiikkia.

Olimme rahattomia, mutta päätimme kotona Lontoossa marssia pankinjohtajan pakeille lainaa anomaan. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä pankki lainasi meille, oudolle pariskunnalle, viisi tuhatta puntaa.

Kokeilimme uusia soittimia, mutta ei niistä aluksi saanut irti mitään järkevää. Vahingossa löysin jännän äänen ja biitin, johon Annie liittyi mukaan toisella syntsalla. Sweet dreams sai alkunsa. Pelkän taustan päälle Annie hölisi jotain “sweet dreams are made of this..”.

Tekstinkirjoittaja Annie muistelee

Olin siihen aikaan hyvin allapäin. Elämä ei näyttänyt kovinkaan ruusuiselta. Tuosta kaikesta surkeudesta Sweet dreams -lyriikat ammensi. “Katsokaa nyt meitä, voiko huonommin enää mennä” oli se ajatus tekstin taustalla. Kappale ilmentää silloisia tunteitani: toivottomuutta ja nihilismiä.

Eteenpäin katsomista kuitenkin edustaa seitsemän meren seilaaminen ja sitä että kaikki etsivät jotain.

Musiikkivideoomme halusimme jotain ponnekasta sanomaa. Siksi käytetyt elementis siinä ovat hieman erikoisia. Itse halusin näyttää erilaiselta kuin perinteinen nauslaulaja-kuva yleensä. Videokuvauksiin studiolle raahattiin jopa lehmä, joka kuseskeli ympäriinsä.

Eurythmics palaa

Vuoden 2018 huhtikuussa julkaistaan kahdeksan pitkäsoittoa vinyylinä, muutama myös kasettina ja cd:nä. Uutta materiaalia ei ole luvassa, valitettavasti.

Brittilehti The Guardian haastatteli kaksikkoa joulukuussa. 

Erasuren joulu-EP
Vuoden albumit
Kasari Klässiks