BLOGIARKISTO

Miamissa vilisi musatähtiä

23.10.2021

Ted Nugent, Gene Simmons, James Brown, Little Richard…

Tv-sarjasta Miami Vice Kasari Klässiks on kertonut aiemmin jo erilaisia juttuja. Nyt muistutellaan sitä, kuinka monia isoja musiikkistaroja sarjassa näytteli. 

Kun Miami Vice alkoi, niin jaksossa esitettävä popmusiikki oli läsnä yhtenä kerronnallisena tai päälle liimatulla tarkoituksella - joskin cover-esityksinä. Hyvin pian tuotantoyhtiö sai käyttöönsä alkuperäisiä äänitteitä. Suosion kasvu johti siihen, että levy-yhtiöt ja sarjan luoja Michael Mann keksi laittaa isoja musastarboja näyttelijöiksi sivuosiin. 

Yksi per jakso 

Yleensä nämä tunnetut starat esiintyivät vain yhdessä jaksossa tehden jonkun roolin; yleensä tietysti roistoina. Sheena Easton oli ainoa, joka sai luvan olla Sonny Crockett’in mielitietty jopa viidessä jaksossa ja neljän biisin verran. Glenn Frey esiintyi yhdessä jaksossa, mutta sai kolmeen jaksoon biisinsä soimaan. 

Yhden jakson ilmestyksiä yo. introssa esiteltyjen nimien lisäksi sarjassa esiintyivät: Frank Zappa, Leonard Cohen, Phil Collins, Barbra Streisand, Willie Nelson ja Miles Davies. Bändinä pääsi esiin myös Duran Duran -sivuprojekti The Power Station, mutta ilman Robert Palmeria. 

Miami Vicen tunnuskappaleen ja kohtauksien tunnelmamusiikin säveltäjä Jan Hammer pääsi kuviin kahdessa jaksossa - häämuusikkona. Hieno yksityiskohta sekin. 

Kiinnostaako kasari-risteily?
Ken oli Dallas-sarjan paras näyttelijä
Kasari Klässiks