KASARI KLÄSSIKS - RADIOSHOW

Special DJ-versions only !

MAXImaalista potkua

Erikoisohjelma polkaistiin nettiradiossa käyntiin syksyllä 2014. Show on sen jälkeen kerännyt innokkaan kasarihenkisten kuulijoiden kannattajajoukon, joka kasvaa yhä. Ohjelmaa ajetaan tällä hetkellä kerran kuussa osana Radioverkko.fi:n tarjontaa. Esityspäivä on (yleensä) lauantai-ilta ja shown kesto n. neljä (4) tuntia.

Kaupallisista retroradioista Kasari Klässiks erottuu edukseen rohkeudellaan. Biisilistamme ei sisällä pelkkiä varman päälle valittuja, aikakauden kliseisiä itsestäänselvyyksiä. Kantava ideamme on tarjota kuulijoille tavalla tai toisella normista poikkeavia versioita tunnetuista ja vähemmän tunnetuista hiteistä; mm. alkuperäisiä maxeja, instrumentaaleja, extended- ja danceversioita, albumiraitoja, remixejä sekä livetallenteita. Paljon juuri sitä kamaa mitä aikalaiset aikoinaan saivat kuunnella ainoastaan discojen tanssilattioilla.

Vierailuja myös 70-luvulle

Nimestään huolimatta Kasari Klässiksin tarjonta venyy myös 70-luvun puolelle ajanjaksoon, jolloin otettiin mm. kasarisyntikan ensimmäiset askeleet. Mahtuupa silloin tällöin mukaan jokunen glamrock-vetokin. Toisella laidalla ajanjakso laajenee tarvittaessa 90-luvun alkupuolelle aikaan ennen technon valtakautta.

Eniten soitamme tanssittavaa poppia, discoa ja rockia, mutta toki sekaan mahtuu myös mm. soulia, funkyä, reggaeta ja heavympääkin biittiä. Kaikki tarjonta on ulkomaista - suomalaista musiikkia emme ole listoillemme ottaneet.

Tasaisin väliajoin pidämme teemailtoja, aiheina esim. elokuvamusiikki, Stock-Aitken-Waterman, musta tanssimusiikki, rock, jenkkihitit jne.

Ohjelma tuotetaan ja lähetys tapahtuu nettistream-periaatteella Tampereelta Nekalan alueella sijaitsevan mainostoimiston (Jussin työpaikka) tiloissa.

Ei pelkkä jukeboxi

Kasari Klässiks -radio-ohjelma on juonnettu show. Tarjoilemme myös artisteihin liittyvää taustatietoa sekä uutisia heidän nykyisistä edesottamuksistaan. Silloin tällöin nautiskelemme vanhojen tähtien uudemmastakin tuotannosta.

Tiskijukkina häärivät aihepiiriin intohimoisesti hurahtaneet alan harrastajat Jussi ja Kinmo, joilta löytyy 60-luvulla syntyneinä vahvaa omaakin tietoa ja kokemusta lajin parista.

Jussin erikoisalaa ovat elokuvahitit ja discomusiikki, varsinkin syntikkasellainen. New Wave- ja indie-osaston erikoisasiantuntija Kinmo puolestaan hallitsee mm. aikakauteen liittyvän tilastotiedon.

Miehet ylläpitävät myös Kasari Klässiks -nimistä Facebook-ryhmää sekä ovat tuottaneet esim. lehtiartikkeleita kasarimusiikista, aikakauden artisteista ja heidän taustoistaan.

Jätä palautetta / ota yhteyttä juontajiin