BLOGIARKISTO

Maailman paras pop-levy

17.05.2016

.. on hetkeäkään epäröimättä ABC:n The Lexicon Of Love. Ai miksikö? Aloitetaanpa alusta.

ABC:n alku koettiin jo vuonna 1977, kun Stephen Singleton ja Mark White harrastivat musiikkia bändissä nimeltään Vice Versa. He soittelivat jonkinlaista musiikkia Sheffieldissa ja ympäristössä kunnes toimittaja nimeltään Martin Fry sattui tekemään Vice Versasta haastattelun lehteensä. Pian Stephen ja Mark pyysivät Martinia mukaan bändiinsä kosketinsoittajaksi. Näin sitten kävinkin mutta hypätään ajassa pari vuotta eteenpäin ja vuoteen 1981.

Muuttuneen Vice Versan ja uuden ABC:n ensimmäinen tuotos oli biisi nimeltään “Tears Are Not Enough”. Se ei kummoisia intohimoja kuitenkaan herättänyt missään, kunnes tuottajagurun Trevor Horn ja ABC:n polut kohtasivat.

ABC:n esikoisalbumi on yhtyeen ja tuottajan harmoniaa. Martin Fry:n upeat, hieman oudotkin lyriikat istuvat täydellisesti Trevor Hornin ja hänen studiomuusikkoarmeijansa käsittelyssä upeiksi biiseiksi ja kokonaiseksi pitkäsoitoksi. The Lexicon of Love oli ensimmäinen julkaisu, jolla mukana olivat Hornin tulevat luottohenkilöt kuten Anne Dudley, JJ Jeczalik ja Gary Langan. Myöhemmin heistä tuli osa The Art of Noise -kokoonpanoa ja jo em. Horn-armeijaa.

The Lexicon of Love on täydellinen LP.  Hornin rakentamat soundivallit, tingeltangelit, jouset ja torvien/saksofonien töräytykset ovat ihailtavasti juuri oikeilla paikoillaan.

Fry:n lyriikat kertovat rakastamisen vaikeudesta - kuinkas popmusiikki-maailmassa muutenkaan. Välillä sitä ollaan itse syyllisiä tapahtuneeseen ja välillä se onkin sinun syysi. “Who broke my heart, you did, you did, bow to the target blame Cupid”.

Mielenkiintoinen fakta: ABC:n “Poison Arrow” pääsi Kenny Everettin telkkari-ohjelmaan mukaan, jossa Kenny itse keekoili Amorina ja leikitteli nuolipyssyn kanssa. Amor-Kennyn imukuppinuolet osuivat tietysti mihin milloinkin.

Rakkauden Aapisen jatko-osa
Uusromantiikka Briteissä
Kasari Klässiks