BLOGIARKISTO

Duran Duran – myydyimmät

15.09.2023

Durannien parhaat listamenestyksen valossa.

Yksi Britannian menestynein ja pitkäaikaisin edelleen toimiva Duran Duran on julkaissut uransa aikana hittejä ja klassikoita.

Tällä kertaa KasariKlässiks’n tilastofriikki-Kinmo kaivoi datasta esiin Duraneitten listahitit. Lähteenä taas Britannian virallinen lista, joka 80-luvulla perustui fyysisiin levymyynteihin.

Birminghamilainen yhtye oli aikoinaan kotisaarensa ulkopuolella ehkä jopa maailman suosituin pop-bändi. Virallisen sinkkulistan ykköseksi se ylsi kaksi kertaa. Biisit olivat Is There Something I Should Know (julkaistu 3/83, ykkösenä kaksi viikkoa) ja The Reflex (4/84, neljä viikkoa).

Kakkostilan valloittivat Save a Prayer (8/82), Wild Boys (11/84) ja A View To A Kill (5/85). Singlen Union of The Snake (10/83) korkein sijoitus oli kolmonen.

Albumilistan piikkipaikalle aikoinaan pääsi Seven & The Ragged Tiger. Yhtyeen toisen pitkäsoiton Rio korkein sijoitus oli kaksi ja omaa nimeä kantaneen esikois-LP:n kolme. Huomion arvoista kuitenkin on, että ensimmäinen DD-älpy vietti albumilistalla ällistyttävät 119 ja Rio yhtä käsittämättömät 110 viikkoa.    

Kasaribiletystä Itämeren aalloilla
Myydyimmät kasarisinglet Britanniassa
Kasari Klässiks