BLOGIARKISTO

Suutariksi jäi omalla maallaan

04.12.2021

Liverpoolilaisyhtyeen kolmas pitkäsoitto olisi ansainnut paremman menestyksen Britanniassa. 

Dead Or Alive työsti studiossa kolmatta pitkäsoittoaan puolisen vuotta. Edellinen LP Youthquake oli menestys ympäri maailmaa. Tuottajiksi Mad, Bad and Dangerous to Know -albumille kelpuutettiin edelleen Stock, Aitken ja Waterman. Yhtyeen ja tuottajien (sekä levy-yhtiö Epic:n) käsitys yhteistyöstä ei välttämättä ollut sitä harmonisinta edeltävän levyn teon yhteydessä. Ehkä kuitenkin haluttiin pelata varman päälle. Mene ja tiedä. 

Mad on kuitenkin hyvä levy

Yhdeksän raitaa sisältävä pitkäsoitto Mad, Bad.. julkaistiin marraskuun loppupuolella vuonna 1986. Se menestyi hyvin lähes kaikkialla muualla kuin Briteissä. Virallisen albumilistan korkein sijoitus oli vain 27 eikä listaviikkojakaan siunaantunut neljää enempää. Uskallan sanoa, että LP floppasi kotimaassaan. Tästä yhtyeen laulaja Pete Burns syytti  levy-yhtiö Epic:iä, koska se ei promonnut julkaisua Peten mielestä riittävästi. Mike Stock puolestaan muistaa asian toisin, mutta ei tahdo avata aihetta sen enempää. 

Myönnän, että Mad-levyllä on pari täytebiisiltä kuulostavaa tekelettä, mutta kenties parhain unohduksen vintille jäänyt on Then there was you -albumiraita. 

Koko levyn miksasi SAW-tallin se parempi miksaaja eli Phil Harding. Varmemman päälle pelaamista, varmastikin. 

Neljä-viisi neljävitosta 

Mad-levyltä irroitettiin singlejulkaisuiksi neljä singleä ja Japanin markkinoille vielä viides. Albumin avausraita ja kaupalliseksi hitiksi haluttu Brand New Lover oli uuden älppärin ensimmäinen single. On sanottu ja myönnettykin, että se oli You Spin Me Around -kopioksi tarkoitettu. Oli miten oli, niin Billboardin Hot Dance Club Play -listalla se ylsi piikkipaikalle. Japanin singlelistalla sijoitus oli toinen ja Suomessakin se ylsi sijalle kuusi. Kotimaansa virallisella sinkkulistalla paras sijoitus oli vain 31. 

Seuraavat irroitukset olivat Something in my house, Hooked on love ja I’ll save you all my kisses. Japanissa julkaistiin se viides eli Son of a Gun. 

Kaikki biisit olivat erinomaista ja huolellisesti viimeisteltyjä Hi-NRG -rymistelyjä. Oma suosikkini näistä on Hooked on love - varsinkin sen maksiversiot. Niin ja maksijulkaisuihin nähtiin vaivaa lisäten musakuluttajalle tärkeitä karkkeja, esimerkiksi liveversioita vanhoista hiteistä. 

Kaikkien aikojen parhaat kasarit
Kiinnostaako kasari-risteily?
Kasari Klässiks