BLOGIARKISTO

Laatikkoelämää – lyhyt oppimäärä

27.09.2019

Living in a Box syntyi 80-luvun puolivälissä Sheffieldissä.

Bändin perustajajäsenet Marcus Vere ja Anthony “Tich” Critchlow olivat äänitysstudiossa jammailemassa ja tekemässä demoa uudesta biisistään. Jotain siitä vielä puuttui - kuten laulaja. Sattumoisin he tapasivat käytävällä Richard Darbyshiren ja pyysivät häntä messiin. Biisi, jota he työstivät oli nimeltään Living in a Box. Mielikuvituksettomasti tuo napattiin juuri syntyneen bändin nimeksikin.

Living in a box

Ensimmäinen pitkäsoitto kantoi yhtyeen omaa nimeä. Kymmenraitainen albumi oli täyttä tavaraa ja siltä irroitettiin neljä singleä. Bändi teki suorastaan loistavaa sinisilmäsoulia tai sofistipoppia, ihan miten vaan. Rytmistä, melodista ja lyyristä jytkettä. Levy menestyi ihan ookoo, mutta olisi sille suonut parempiakin myyntilukuja. Yhtenä vierailevana tähtenä kolmannella sinkkujulkaisulla mukana on Bobby Womack.

Gatecrashing

Kaksi vuotta myöhemmin julkaistiin toinen älppäri, joka kantaa nimeä Gatecrashing. Tätä albumia olivat mukana tuottamassa mm. Tom Lord-Alge (mukana jo ekassa) ja Dan Hartman. Vierailevana kitaristina Blow the House Down -biisissä on Queen-yhtyeen Brian May.

Kakkoslevy ei menestynyt edeltäjänsä kaltaisesti vaikka biiseissä edelleenkään ei mitään vikaa ollut.

Kolmikko hajosi viiden vuoden yhdessäolon jälkeen vuonna 1990. Harmi, sillä erittäin hyvää tavaraa he saivat aikaan. Myöhempinä aikoina Bobby Womack on tehnyt yhtyeen nimibiisistä oman cover-version ja Marcus Vere oli mukana tekemässä ABC:n The Lexicon of Love 2:a. 

Blue Mercedes melkein onnistui
Art of Noisen synty
Kasari Klässiks